Pages

Aug 3, 2011

ramadhan, syukurlah~

salam satu agama.

seronok ramadhan ni sebenarnya.
macam semalam, contohnya.
hari pertama pun dah rasa menarik.
pegi Salam, tengok brader2 arab semua baca quran.
pegi mahattah, dalam tremko, ada yang berzikir, ada yang baca quran, ada yang berselawat.
"Sollu 'ala an-Nabi!" pesan pak arab. aku pun selawatlah. melayan. then dia suruh selawat lagi banyak2. oh.. dia nak aku selawat dari tak buat apa2.
pergh. terkena.

zuuq ramadhan di sini lain. pak arab yang dulu macam firaun boleh jadi malaikat tau.
contoh, masa azan maghrib, semua stok edar kurma kat jalan. baguslah. kalau hari2 makan free, boleh jimat sikit. hehe.

ada sebab kenapa orang arab sibuk beribadah taim bulan ramadhan ni.
ini bulan ibadah. bulan ni lah pahala berganda2. so diorang akan buat ibadah, selagi ada masa. tengah tungguh tremko pun baca quran! kita? kalau tak tido, movie. gilalah. taim bulan ramadhan pun movie ke? huhu.

musolla di mana2 ada pesta tersendiri. macam semalam, solat kat shopping mall je. ada imam! rasanya kalau kat mesia, haramm la nak ada imam tetap kat surau shopping mall.

so, entahlah. makin lama aku makin takda idea nak menulis. cuma nak kata, ramadhan kat mesir ni menarik. memanglah tak boleh bukak puasa makan murtabak, dengan air kelapa, dengan karipap, dengan... ah~ nak balik...T___T

salam ramadhan semua.
ramadhan kareem.
sama2 buat ibadah banyak2.
=)

4 comments:

Shasha Ira said...

syukurlah~~ ^^
jeles la plak ngn org puasa dsana ni..huhu

nemesis3891 said...

bersyukur la balik mesia awal..-__-"

Ummu In The Middle said...

balik? x balik? balik? xbalik?

nemesis3891 said...

balik, inyaAllah.. huhu