Pages

Dec 24, 2010

menggigit pen pilot!

salam satu agama.


innahar dah, kami, masyarakat malaysia di zagazig, yang amik medic, tahun pertama ada exam upper limb, anatomy.


exam ni sebenanye dah ditangguh lagi dan lagi, sehinggalah preparationnye adelah dalam 2 minggu. maka sepatutnya kami dah bersedia gila2 punya.


malangnya! exam tadi susah gila.... aku masih rase nak nangis lagi tapi sebab aku laki maka aku kontrol hensem depan laptop sorang2 agar tak menangis.

ah.. bak kata kawan aku, trauma spot question (x masuk exam) adalah sehebat trauma clash.. yeke?

ah.... inila kot rasanya kalau clash...seksa!!!

memang, anda dan anda akan kata, "kau ni kuat sangat online.. haaa... kan dah.. sapa suruh.. lain kali stadi..."

aku tak taulah nak habaq apa dah. sori sikit, aku stadi la... malah aku stadi lebih lagi dari yang keluar tu. aku dah baca 2, 3 kali. 2, 3 kali! malangnya aku tak ingat dengan sempurna.

sedih tau bila kuar dewan (yg tak serupa dewan) ada member2 yg ditanya jawab, "alhamdulillah...senang la jugak."

dan hati aku berkata.. depa mmg rajin stadi...
aku mungkin kurang sikit kot.. ataupun banyak..


eh, aku stadi! malah boleh kata semua yang keluar tu aku stadi!!! kecuali beberapa soalan kecil. dan aku tak lah nak salahkan lecturer... die pun agak2 je bile bagi spot tuh. salah aku gak. aku kena stadi sume.


baiklah.
examnya konon2 dua jam. sedang enak2 menjawab sambil rakan2 sebelah cuba menengok daku punya kertas soalan, aku dikejutkan dengan suara ammu tuh, "ten minutes more".
aku pandang bugis. bugis pandang aku. wattahel? 10 minit? jam aku kata ada lagi 50 minit nak cecah pukul 3. kuang hajaq punya arab! ada dua soalan besar lagi x habis jawab! soalan yang banyak jawapan lak tuh! maka aku pun tergesa2.


apalah yang kita dapat dengan tergesa2? dengan muscular branches yang banyak gila, memang jawapan aku tak complete lah. oh sedihnya. hanya tuhan saja yang tau.

sedih tak kalau korang dah stadi tapi korang tak mampu jawab dengan baik sebab tergopoh gapah dan gelabah dan diganggu dengan lagu linkin pask yang dipasang kuat2 kek luar juga masa tetiba jadik pendek!!!!

oh aku sedih.

tapi aku tak suka nak tuding jari kat sapa2...

pahit pun pahitlah. semuanya salah aku. makanya kerajinan stadi aku kena dipertingkatkan lagi! biar jadi rajin macam orang lain. aku ni kan jenis lambat paham. maka stadi aku sekarang ni mungkin belum memadai untuk aku.

maka aku terus pandang ke depan lepas exam tadi. upper limb yang dalam hotak ni x buleh dibuang. simpan baik2 dan improve sebab ada exam lain yang mendatang. sementara subjek lain pulak banyak lagi x kaver. oh hidup budak medic kat mesir ni lagi susah, kena pandai paksa diri!

adakah aku akan kurang on9?
tak buat cerpen?
tak tengok movie?

misymumkin... tapi mungkin aku kena kurangkan dos2 mereka...

sementara aku siap2 merancang nak melompat lagi jauh, luka tadi masih berdarah. jauh berjalan terjelopok di sahara. aku tak heran dengan carry mark atau yang lain, aku sedih sebab aku stadi tapi tak mencukupi. padan muka.

sama2 ambil pengajaran.

wassalam.

8 comments:

MUJA said...

same goes here :(

Fiq said...

ahhhhh
bukan salah ko
bukan salah aku
bukan salah amu


ini bukan satu keslahan
ini satu ujian. ujian kalau tak gagal, makanya kita takkan cakna.

makanya dalam ujian mesti ada gagalnya, berulah kita cakna.

skg tutup mulut. tidoq!

nemesis3891 said...

ko cakap ni baru aku teringat apa aku nak tulis dari petang tadi.


kalau tak jatuh, tak rasa nak bangkit balik... kan? hehe.. aku ok jela..

yeay! haha

Aya Sophia said...

study smart abrar not study hard :D

Anonymous said...

keep moving foward! :D
abrar, study HARD N SMART!
kenal prof dr muhaya x?

-Amoi sebelah rumah. erkkk (?)-

p/s: mls la nak sign in account. hehehe..

nemesis3891 said...

sapa ni? amoi. amoi?

oooo... sape tuh? prof dr muhaya?

zida said...

huhu takpe la beb. untuk test lepas2 ni kena struggle la lagi. jangan dok on9 je keje <-- cakap utk diri sendiri jugak. hahaa ;)

hilmi said...

jgn mind set diri ko tu lmbt faham, sbb nnti ko akan jd mcm tu smpai bila2. so ko kne tukar mind set. think positively about yourself!