Pages

Oct 7, 2011

den maseh hidup.

salam satu agama.

yes naqi, alhamdulillah den masih hidup.
dan yes jugak, den eksiden semalam. tapi lepas eksiden tu kitorang tak trauma, tapi gelak pulak.

alkisahnya bermula mungkin dengan niat naqi dan muzak yang salah kerana nak berpoya2 kek City Star. den nak ziarah member je asalnye. hehe.

maka dalam perjalanan kami ke cairo, tetiba drebar tremko tu melelong ke tepi. tidoq ka ngantuk ka pengsan ka mabuk ka, kami pun taktau. den tak tido saat tremko tu mabuk ke tepi, ke tepi lagi, dan tetiba langgar divider tongah jalan! ammu sebelah den pun apo laie, molalak cakap padia tah tapi bising la. hehe. kedebang gedebush, tremko tu melompat-lompat macam roller coaster. alhamdulillah dia tak tergolek ke terbalik ke. selamat beb. masa macam nilah, semua orang menghadapi flashback ape yg dia dah buat seumur hidup dia.

terasa macam terdengarjeritan batin abang payad berkata, "aku tak kawin lagi!" dari belakang. den pun menjawab dari hati gak, haah, aku pun!"

gedebang, gedebang. tremko tu berenti. tayar depan pecah. arab pun dengan nerbes sistem dan cuaknya keluar dari perut tremko. naqi yang tersepit kat belakang sekali teruih lompat ikut tingkap. haih nasib baik naqi. kalau aku yg kat belakang, mau sangkut jugak kat tingkap tu.

oh ya, saat signifikan ini juga, semua penumpang melompat keluar tanpa mempedulikan ada kereta ke tak kat tengah jalan tu. muzak lagi best, sempat lagi dia kutip mandolin yang berterabur tengah jalan.


tiada injuri dilaporkan. seko brader arab kat depan je berdarah hidong. mungkin lepas ni dia buat operation, lubang hidung dia jadik besar. who knows? naqi pun berdarah luka calar-calar sikit kat belakang badan dia. habih kotoq baju henshin baru dia. ececeh. hehe.

dalam 15 minit lepas kejadian, tetiba ambulen sampai. celah mana embulen tu mai pun kami tak tau. kami tengah haiwey kot. rasanya lepas kejadian tu, kami masuk ke cairo, setengah jam jugak. embulen tu rileks je datang kejap.

ada orang tanya, dah tu kitorang ke cairo cemana? tremko tu boleh gerak ka?
muahaha. meh den jawabkan.
kerosakan tremko tu hanya pada bahagian depan ja. belakang sikit saja. oleh kerana tayar depan pecah dan drebar sangat sengal sebab takdak tayar spare, maka ammu2 otai pun carik la tayar. dan, yang paling best sekali, sebelah tempat kitorang eksiden tu, ada tayar!
tayar tu dah la muat untuk tremko tu, baru pulak tu. entah2 tayar tinggal tu lagi elok dari tayar tremko yg tak pecah lagi tu. huhu.

so, alhamdulilah, kitorang selamat. still berpoya2 kat city star, pastinya.


oleh kerana cerita ni sangat cepat tersebar, agak2 cerita ni akan cukup hangat tak nak masuk jadi isu di malaysian in zagazig? itu ibarat hot page 9gag utk zagazig la. hehe.




tu je. wassalam.

3 comments:

SUPIR DAKWAH said...

alhamdulillah mmbe aku hidup lagi...woha!~

naqi yo said...

abrar ! hang lupa nak cerita pasai awek gojes kat cs !

nemesis3891 said...

wui takleh citer nanti sume orang carik. hahaha