Pages

Sep 12, 2011

in the vein

salam satu agama.
yes. aku memang malas update. muehehe.

korang pernah dengar tak Mona Vie? dulu aku pernah minum sekali. botol dia lawa. macam botol, er, arak. tapi takkan la ada arak lak dalam thallagah rumah aku? so kerana aku sangat berminat, aku pun minum la, agak banyak.

and aku pulang ke UIA. tetiba aku rasa penat gila. badan berpeluh2. pergh. itulah efek Mona Vie. diperbuat daripada acai berry, dari brazil, bagus untuk kesihatan dan berguna untuk memperbaiki sistem dalam badan.

pergh.

lepas tu lama aku tak dengar cerita pasal produk ni. sebab aku pegi padang pasiaq.

and bila aku balik, mak aku dah jadik otai Mona Vie. kalau korang dengar la testimoni pelanggan-pelanggan mak aku, macam iklan TV. serius. rasa nak minum banyak2 je. mana tau esok boleh kurus. huhu.

tapi yang menariknya, nak kata depa lebat, depa bagi testimoni tu sebelum beli dari mak aku lagi. means, diorang dah percaya sebelum mak aku promote lagi. means, diorang dah pernah guna!

yup, produk ni mahal. tapi kalau beli dari mak aku, aku rasa korang akan dapat harga paling murah, sebab mak aku akan jual harga ejen, kalau ambik untung pun, untung la dalm RM2-RM3 je. orang lain ada yang ambik untung sampai RM50!

yes, aku saja nak promote, sebab aku tengok bisnes mak aku kencang gila. silap2 tak siap jugak tesis PhD dia. haha. orang tu order orang ni order, sampai habis bateri menjawab telepon. ye, itu hiperbola.

and i saw something miracle just now.
my mom had a 'house moment'. dia boleh diagnose and bagi prescription without looking to her 'patient'. haha.

"kalau sakit sendi, beli warna hijau."
"kalau sakit obesiti bla3 (aku ingat obesiti je sebab mak aku paksa minum), beli la warna merah"
"kalau biasa2 je, minum la warna ungu."

see?
"dia ada sakit2 pinggang? tak ada, so ambik ungu je."

hebat en mak aku? dah macam House. senang2 je diagnose. hehe.

kira aku tengok terer gila mak aku berniaga. mungkin sebab barang tu memang bagus kot.
mungkin, mengalir dalam badan aku ni, gene suka berniaga. eh, gene mengalir ke?

it' in my blood. mungkin sebab tu jugak aku jual baju brotherhood.
(kalau hangpa nak beli baju brotherhood, boleh tempah dengan aku, klik link sini utk tgk stok baju yg ada).

so, sapa yang taktau lagi pasal Mona Vie, google la sendiri. siyes noob la korang ni. even heimlich pun orang google.


terbaik.



dan, mak aku ada jugak botol warna hijau. (kalau korang pay attention, mesti korang tau warna hijau utk ape), yang ada jual kat singapore je.


inilah dia Mona Vie.















dan yang ini stok2 yang korang boleh tempah dari aku. 

itu je.
adios.
oh ye, bisnes itu sunnah nabi, tahu? =)

wassalam.

2 comments:

zida said...

ha, ko jual lagi tshirt labuh tu? ingat nak beli la sebab susah dah nak cari skrg. huhu~

nemesis3891 said...

order sila buat kat FB, time kasih. huhu