Pages

Sep 26, 2011

alone and lonely.

salam satu agama.

selalunya kalau sampai kat muscat airport ni, aku akan pegi subway, makan2.
tapi bukan hari ni.

sekali lagi aku tinggalkan bumi 'bergolak' Malaysia untuk tunaikan tanggungjawab sebagai pelajar muslim, di mesir. waktu beli tiket hari tu lagi aku tahu, aku kena dan terpaksa balik awal dan perlulah bersedia. tapi kita takkan pernah puas.

samalah macam aku pagi tadi, saat Toyota Innova melaju di tengah jalan, menuju ke KLIA, seakan ada sebahagian rohku yang tertinggal di rumah. seakan ada urusan yang belum selesai. kalau ikutkan, memang ada. tapi rasanya taklah kuat sampai boleh buat aku rasa macam ni. aku pasrah jelah.

lega kerana kargo tiada masalah, cuma sebentar. aku bergerak seorang diri, menaiki tren ke gate, solat sorang2, lepak sorang2, dan semuanya bersendiri. hui rasanya teruk.

dan sekarang, inilah dia aku. sorang2 kat muscat (dalam kapal terbang tadi ramai je melayu, tapi diorang ke jordan kot. aku sorang je ke yang balik mesir? T___T).

niat nak telepon teksi, atau siapa2 saja untuk ambil aku di airport nanti mati. mati kerana simkad mesir aku rosak. ha baguslah. kontek semua lesap. weii pasrah lagi...

jam tangan takda, lepak sorang2, simkad rosak, duit genih (untuk tambang teksi la kot) tak cukup.
hei dugaan, dugaan.

and till now, i keep convincing myself that i'm actually lucky. hey, it CAN BE WORSE, right?
(HOW???)

takpe. tunggulah korang wahai hadramaut, 7days, karamel dan semua makanan yang sedap2!



alone.

4 comments:

fAraH_K said...

sabar,
ujian Allah datang dalam pelbagai bentuk :)
insya-Allah kheir..

zayed said...

sabo je yawww!

eni^_^ said...

chill sudah..aku slumber je travel sorg2=D

nemesis3891 said...

masalahnya nombor aku rosak.. tu je yang kacau...

T____T

tapi alhamdulillah sekarang semua berjalan lancar. huhu