Pages

May 8, 2011

kalau mak baca...

bismillah.
aku dah tulis sampai menangis2 dah, tetiba mozilla buat gila, habis hilang.
geramnya.
tak larat dah nak nangis untuk kali kedua.

jadi,

buat mak
yang selalu temani abang,
selalu pujuk abang,
mengimamkan abang masa kecik2,
yang nak rotan tapi abang lawan pakai pedang plastik, masa kecik2,
yang merajuk nak lari kalau abang ikut ayah, tinggalkan mak sorang2 kat rumah masa kecik2,
yang marah kat abang sampai abang terlompat2 minta maaf takut ditelan bumi,
yang jaga abang masa abang masuk hospital, siap bagi henset sekali,
yang DORONG abang nak ambil medik kat sini.
fuhh.. terima kasih. kalau tak, abang tak rasa abang berani ambil medik kat sini.

banyaklah. kalau nak cerita, cerita perngorbanan mak lainlah dari mak orang lain. mak LAIN DARI YANG LAIN.. haaa.. spesel.

selamat hari emak.
kalau hari2 hari mak, tak dapatlah nak wish macam ni. dah hilang istimewanya, kan?

doakan abang berjaya,
kelak takdalah nak susahkan mak ayah lagi,
cukup malu dah menyusahkan mak ayah.

selamat hari ibu,
juga kepada ustazah2 yang mengajarku,
membentuk aku menjadi lurus dalam mehnah dunia,
selamat hari ibu.

10 comments:

Antara Mata, Hati dan Minda Perkasa said...

Fuh! sedihnya ayah su baca....walaupun mak abrar di perantauan...tak e kat rumah sekarang nie....mak-mak sedara byk dah membacanya.....

Bila kita berada diluar negera (sekadar berkongsi pengalaman ayah su di oversea), kita akan merasai dgn perasaan mendalam erti pengorbanan ayah dan ibu...sebab nak tengok mereka tentulah bukan boleh selalu (walaupun sekarangnie dah boleh guna webcam)...

Study smart...semoga balik nanti bertaraf doktor..sebab kata anis lepas ni ada dua doktor di rumahnya iaitu Dr. Maryam dan Dr. Abrar...seorang doktor by profession, yg seorang lagi Dr. Phd....

Wassalam

naqi said...

perenggan ataih sekali membuatkan aku gelak sepanjang baca entri ni. tak boleh nak feeling langsung jadinya. hahahaha

GLS said...
This comment has been removed by the author.
The Islamic Thinker said...

Salam... Hehe.. Hargailah ibu anda selagi ada! =)

Ujaja said...

tak leh blah kot ko abrar..lawan gune pedang plastik ngn terlompat2 takot kene telan bumi...its kinda sad, but aku tak brenti tergelak bhai..hahahaaha

nemesis3891 said...

insyaAllah ayah su...

mekasih naqi.. haha

ujaja, didikan yg berhasil kot. takut dgr cerita zaman kanak2.. hehe

hilmi said...

jom lawan pedang !!! :D

ira said...

y ni pun bes..:) mmg suka tulis cerita ae. bgus2 keep it up.

zida said...

sob sob T__T

jom balik malaysiaaaa. hahaha

nemesis3891 said...

hilmi, jom! tapi kalo ko, guna kipas tangan je.. cam kungfu.. haha..

ira, er, mmg suka tulis cerita. tapi, ini cerita ke? huhu..

zida, takda part sedih pun. takyah nangis..