Pages

Apr 11, 2011

promosi terakhir.

salam satu agama.


     “Adik, mari sini!” jeritan itu dapat ditangkap oleh telingaku. Abang Amir melambai memanggilku agar segera datang. M-16 di tangannya tidak leka menembak musuh. Aku bersusah-susah ke arahnya. Tiba-tiba darah memercik ke serata ruang. Dadanya terkopak. Allahuakbar! Seorang lagi mujahid tumbang di jalan Allah!
                Aku sempat mendengar laungan takbir bergema. Takbir disambut takbir. Pasukan bantuan tiba.  Bunyi senjata memuntahkan peluru kian bergema. Pasukan musuh panik diserang dari dua penjuru. Helikopter musuh segera berlalu. Seorang mujahid ternampak aku terbaring lemah. Dia mendukungku. Dia sedar tanganku berdarah bahana peluru sesat musuh. Mungkin juga pasukan kami sendiri. Siapa tahu. Suasana cemas begitu mungkin sahaja menyebabkan itu terjadi tanpa sengaja. Aku diam tak berdaya. Aku pegang perut. Ada rasa sakit mencucuk-cucuk. Kesan tembakan juga. Aku pengsan. Dalam pengsan aku melihat ayah. Hanya ayah. Senyum memandangku. Ayah memanggilku. Ayah memegang tanganku. Ummi tiba-tiba muncul. Kak Fatimah juga ada. Bilangan manusia kian bertambah dalam pandanganku. Pak Cik Khalid juga ada. Aku menyertai mereka. Dalam sayup-sayup aku dengar bunyi letupan lagi.
 
hai. hehe. ingat dak cerita ni? apa? tak baca lagi? takpa2. 
harini saya nak promosi lagi sekali, 'anak kedua' saya. 

si kecil imran adalah cerita perjuangan. 
si kecil imran cerita andaian. 
agak2 kalau itu terjadi di Malaysia, apa kita bersedia? 
apa persediaan kita? 
untuk tahu lebih lanjut (skema), boleh ke link bawah ni,
 
taknak undi? suka hatilah, taknak paksa. tapi kalau sudi baca, apa salahnya. 
 gud luck jugak semua yang join kontes ni, terutamanya utk rakan sekelas saya yang ajak saya join kontes ni,
Fiq 'rasa pusing' (Vertigo). itu adalah hasil aku translate pakai google. haha.
cepren Fiq boleh baca di SINI
tu saja.
wassalam. 

8 comments:

hilmi said...

ok. aku undi.

nemesis3891 said...

haha. hilmi, hilmi. undi kat blog tu lah. bukan sini.

iMRaN said...

weh,b0le2 gne nme ak,kn?

nemesis3891 said...

haha... pinjam ye..

(perasan betul ko nih.. haha)

PalTel said...

jangan risau. da undi akh.

nemesis3891 said...

mesy. syukran!

iMRaN said...

ha3.btw,gud luck la.da jd pnulis n d0kt0r t'kaya,blnja ak.
Ha3.tr0skn prjuangn.d smpg brdkwh mlalui pnulisan,dkwhlah mlalui prawakan.ak tg0k k0 cm al0ng b0nzer je.ha3..tp xbrmksud xbaek.k0 b0le g ja0h.mudh ms0k k dlm msyrkt.d0akn ak skali ye?

nemesis3891 said...

amin. sesama berubah untuk umat. untuk diri sendiri, terutamanya. huhu.

along bonzer? hampeh betul le ko nih. hahaha..