Pages

Apr 23, 2011

di hujungnya hikmah.

salam satu agama.
sebenaqnya badan penat nian ni, tapi nak taip jugak. tunggu subuh. huhu.


tadi, seminar AQM 2011. terus terang cakap, boleh kata tadilah program paling best pernah aku rasa sepanjang duduk kat mesir ni.
kenapa?
pertama, AJK sangat friendly. bukan setakat baik 'protokol'. mereka memang baik betul2.
kedua, disiplin peserta sangat terjaga.
macamana nak jaga? senang je. jaga hati semua pihak. you scratch my back, i scratch yours. baru cantik gitu..=)

lepas tu, semua memberi komitmen yang tinggi.
tambah lagi dengan penceramah yang semuanya hebat2 belaka, menjadikan seminar tu sangatlah berbaloi. esok, bebudak AQ cairo pulak pi. cakap betui la kat hangpa, ceramah depa tu memang bes. lagi2 Dr muhammad jantan tuh. tp yg sorang lagi tu bes jugak!

cuma,
ada kelemahan sikit. dalam berfikiran terbuka pun, janganlah jadi terlalu terbuka. syariat tetap kena jaga. malam spoil sikitlah. dengan persembahan yang tiada faedah. yang ada faedah pun, ehem, hancuss... huhu..


akhirnya minggu yg sangat memenatkan ni habis. berlatih bagai nak rak 3 hari, tapi persembahan tadi, er, so-so je la~
wuhuu.. sedih kan?
sebenarnya ada masalah sikit dari segi teknikal. tu yang jadi terabur tu. kesian la sapa yang tunggu tu. malang la hangpa kena dengar suara kami. haha.
paling teruk, tapi still best la tadi.
time kasih pada Bro Amin, Zamir, Lan yg banyak bagi tunjuk ajar and sudi terima teguran dari junior macam aku nih.

layan gambar sikit, boleh?


ni masa berlatih. rehearsel lagi bes dari live tadi. sengal.



terasa macam ustaz pmram je baju tuh. huhu


gambar kredit to muhammad. hehe

fuh. lagu dengan minus one memang sangat hancus. alhamdulillah kami banyak berlatih acapella. kir,a ada bekap la sikit yang buruk2 tuh. hehe.

akhirnya, lepas gian gak aku. dapat jugak nyanyi sesama. walaupun aku kena buat third je, tapi kira ok la. ingat senang ke buat thirrd? susah wooo.. huhu... 


semua ujina ada hikmahnya. macam tadilah. VIP balik sebelum kami perform. so, macam dah tak semangatlah,kan. tapi takpalah, nyanyi jelah. 

selalunya manusia sedar bila dah berlalu. alangkah ruginya manusia itu, termasuk aku. 

hikmahnya VIP balik adalah, takda lah persembahan teruk tu utk diorang. huhu.
lagi satu, mesti ada salah silap sampai Allah uji gitu sekali kan...

akhir sekali, mabruk atas kejayaan AQM yang telah berjaya melaksanakan program tadi tuh. kita kadang akan pergi juga program lain yang bermanfaat. tak perlulah ada pihak yang nak menjatuhkan pihak yang lain, sedangkan sama2 muslim...

maaflah belakangan ni jadik peribadi sangat. saja nak cerita. sampai sakit2 tekak ni berlatih tau. huhu. 

sebelum korang chau, nak kenalkan korang dengan kumpulan aku tuh. nama kami, 'unknown.' ni intro kami,





lepas ni akan upload yang panjang pulak. yg persembahan tadi, alhamdulillah takda. teruk sgt. haha

tu je. wassalam.


6 comments:

Anonymous said...

terubat gian nk dgr sore ab...hahaha..

-kita sebaya-

Shasha Ira said...

best r korg nasyid 2~~serius best..ko ingt satu xda,xjadi tw nasyid 2,hehe..n btw,congratz r dpt tkan n tarik bawah picu utk senapang besar ko 2,hahaha...

nemesis3891 said...

sape yg sebaya ngan aku tuh???

senapang aku tu banyak berkat, tu boleh tarik. haha.

ko da la bini seken adam semalam. LOL~

mekasih shasha..=)

Shasha Ira said...

dia sda cerai ak la,talak 3 kot~~hahahaa..abrar,nxt yr ada seminar lg,kita jd ad hoc lg r??best kan?? ^^

nemesis3891 said...

tanak! aku nak dengar ceramah...T__T

Shasha Ira said...

lar~~boleh jak pun dgr ceramah..ko jd penyelaras r,mcm haikal ngn kak intan..bdiri2 d blkng.. ^^