Pages

Apr 20, 2011

dalam susah, ada senang.

salam satu agama.

pada suatu hari, seorang makcik pulang ke rumah di mana suaminya sudah pulang.
"kamu ke mana, Jah?" tanya suami.
dia jawab ke klinik.

si suami risau. maklumlah, mereka hidup berdua je. kawin dah 20 tahun. tapi takda rezeki nak timang anak.

si suami pun tanya lagi, sakit apakah?

sang isteri jawab, "tadi sakit2 pala, pastu muntah2. mungkin I alergik udang semalam kot. bau dia pun dah lain macam je kan."
"dah tu doktor kata apa?"
"dia kata, banyak masalah I ni. I ada masalah anaemia, hyperdinamic circulation, kurang oksigen dalam darah, ah.. macam2!"
"ya Allah, kenapa sampai macam tu sekali?"

si isteri senyum.

"I mengandunglah..."

hah, nampak tak? dalam kesusahan yang Allah bagi, di hujungnya Allah sediakan kita kesenangan.

so, kalau nak kesenangan, kita kena sabar. kita kena kuat!

sebab Allah suka mukmin yang kuat, berbanding mukmin yang lembik. huhu.

sapekah pula mukmin yang kuat itu? semestinya dia adalah seorang yang mampu menahan marah, bak sabda nabi kita, Muhammad SAW.

sebenaqnya, hadis tentang marah itu cukup sesuai diucapkan oleh nabi. sebabnya, nabi kan keturunan arab. orang arab ni kalau marah, walawei. dasat kot. lagi2 taim summer ni. campur dengan peluh2 marah mereka, memang bau masyuk ah...

arab kan, kalo gaduh, bukan macam orang melayu. orang melayu cepat panas jugak, tapi kalau gaduh, tenang la sikit kot.

ada sekali tu kami nampak orang arab gaduh, tapi bukan bebudak remaja tau. pakcik2 yang lagi sebulan nak timang cucu tu ha! tua2 pun nak bergaduh. memang kelaka la... Allah.. hahaha.

nak dijadikan ceritanya, diorang pun gaduh sampai bergolek kat tanah dah yang sorang tuh. yang sorang lagi datang, tumbuk2. pastu yang jatuh tadi berjaya bangun (kami tengah tengok dengan kagum) lalu dia lari carik apa tah. kayu la kot. standard la macam melayu. tapi, arah yang dia pegi tu takda pape. ada la batu sebijik. tapi besar. sekali rupanya bebetul dia angkat batu tu nak hempuk kat pakcik lagi sorang tuh...-_-"

kami sume dah cuak. wowww gila nih. nak damaikan, alahai, kami ni kocik sangat nak compare dengan depa. cuit sekali dah berguling kot. seram seram.. dia pun dengan laju pergi ke pakcik tu dan...

ha ni lah bagusnya arab. mencontohi sifat rasulullah. dalam gaduh2 pun, akan ada pendamai. tak macam melayu. para pendamai (tak cukup kalau sorang. mau mati kena hempuk kang) pun berjaya menjauhkan mereka. dan akhirnya pergaduhan itu setel. orang sekeliling macam biasa, sengeh jela. huhu.

kalau orang melayu? tenang, tenang jugak. tapi kalau dah main parang kayu  tu, sorila nak ada pendamai. hujung dia mati jugak la kot. adoi melayu~

melayu tenang. pakcik2 tak gaduh pakai penumbuk dah. pakai video seks debat je. haih.

sebab tulah nabi kata, orang yang sabar adalah orang yang paaling kuat. dia dapat tahan marah yang ada dalam diri sendiri. tu yang penting.

tu jelah untuk hari ni. penat gila skang.tak larat nak taip banyak2. malam banyak keje sampai tak sempat stadi. bangun pagi2 awal2 kena stadi. petang balik, nak taknak, kena laa stadi sikit. ergh~ -__-"



sikit selingan.

kat kawasan anal canal, ada internel sphincter kat upper part yang involuntary dan ada external sphincter yang tutup semua part of anal canal. (tak tau anal canal? anus tau kot.) external ni pulak voluntary.

here come the best part.

bila lecturer kata itu voluntary, mesti semua pakat try kan? hahahaha... kelaka!!!!!  aku tak join sebab aku masa tu ta dengor, tengah pas duit kat orang.. haha... adeh~
belatih defecate kat kelas ramai2. kelaka kelaka.

tu je. hehe.

ni video promo AQ 2. 
benda ni la buat aku bizi. tinggal satu benda je lagi. then aku tak sibuk dah, huhu.

wassalam.

2 comments:

zida said...

berlatih defecate dalam kelas. lawok gila! hahaha

*tengok lupa dah apa nak komen mula2 tadi*

ps.ko mesti kaya en buat video untuk AQM tuhh. lalala~

nemesis3891 said...

sapa la nak bayar.. buat keje free je~ huhu...