Pages

Apr 17, 2011

bismillah.

salam satu agama.
belakangan ni, makin sibuk pulak hidup aku.
exam makin lama makin dekat. rasanya lagi dua minggu ke tiga minggu je nak cecah practical exam kot.
kalau ikutkan, practical ni taklah susah gila cam written or oral. tapi kalau tak prepare, parah jugaklah kan.
stadi masih di tahap yang kureng. so-so je.
adui kenapa, kenapa!!!
penatlah.......
tak, aku taklah salahkan tuhan ke hapa aku amik medik bagai.
aku cuma kata, penat.
ekarang dah panas woo... satu je aku nampak besnya musim panas ni. ada banyak buah tembikai susu yang mocel mocel... hehe.

ape kejadah ko ni? dah tau takda masa, boleh ko update blog? takdalaa... amik mood nih.. ekceli nak letak video promo yang baru aku buat.




alhamdulillah, siap. dalam sibuk2 stadi pun masih siap. alhamdulillah lagi sekali. terima kasih kepada Alif Faisal dan Murtadha yang memberi inspirasi. hehe.

projek kedua menyusul. yang ni lagi gila. shooting, editting, dalam 3 hari je. kena siap dalam 3 hari!!! T__T

diorang ni senang2 je order. act, boleh je tak tolong, tapi sian pulak kan. 
dah la tu, ada show pulak pasni. so kena berlatih. 
tapi takpe aku sanggup memandangkan aku da sangap!! go go show!! huhu.

itu jelah. kenapa aku tulis kat blog? sebab aku nak letak video. hehe.

maaf membazirkan masa korang membaca blog ni. utk bagi tak membazir, aku kongsikan mafhum hadis sahih ni ye,

3 cara untuk mendapatkan kemanisan iman;
pertama, mestilah dia menyayangi Allah dan rasul melebihi segalanya,
kedua, mestilah dia menyayangi seseorang itu hanya kerana Allah,
ketiga, hendaklah dia membenci kembali kepada kemungkaran sepertimana dia membenci dicampakkan ke dalam api neraka.

untuk entri berkenaan sayang rasul, sila ke entri sebelum ini. 

Allahumma,
jadikan aku hambaMu yang kuat. mampu menyeberangi lautan rintangan ini dengan tenang.
jadikan aku ini hambaMu yang multifunction, agar semua tanggungjawabku terlaksana tanpa ada berat sebelah.
jadikan aku ini hambaMu yang bersyukur, kuat iman, bertanggungjawab, dan beriman kepadaMu ya Allah. 
kurniakanlah aku dan kawan2ku kejayaan yang manis, agar segala perit pedih perjuangan kami rasakan berbaloi. 
berikanlah kejayaan itu atas rahmatMu, bukan atas usahaku yang sederhana itu.
Allahumma amin. 
Kau Yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani.
ringankanlah bebananku ini. 

wassalam.

8 comments:

naurah said...

citer hulagu khan ke genghis khan.....

nemesis3891 said...

monggol la.. haha

zida said...

bila korang exam?

haha mak aku pun marah doh asek nampak aku blogging tak abes2 <-- dah punca rezeki aku mana bleh biarkan tak update harharhar

lalala~

nemesis3891 said...

punca rezeki tu.... aku berapa hengget je dapat....T__T

melle amir said...

abrar, "salam satu agama" tu sangat buat aku speechless. sarcastic yet idealistic.

~ety~ said...

blaja leklok

nemesis3891 said...

thanx melle. skang dah ada orang tiru kot.. haha.. takpa2.. tirula bnde baik.. dapat pahala aku.. huhu..

nemesis3891 said...

ety, ekau ni sapo? mesti membe kombar aku kan? mekasih..=)