Pages

Mar 7, 2011

maher zain suka 'artis' malaysia apa...

salam satu agama.

maher zain pun suka diorang tau tak!!!


ok aku nak tarik perhatian korang supaya baca je.

sapa yg tak minat nasyid sila belah.

ramai orang suka nasyid. ramai jugak yang tak layan. tapi ada antara yang tak layan ni akan layan jugak bila insaf, bila nak tidur, ataupun bila awek suruh dengar. entahlah.

so kali ni izinkan hambe nak kabo sikit pasal Ar-Raid. mesti ramai yang tak tahu, kan? apa? anda tahu? baguslah kalau tahu. ni nak cerita utk yg tak tau je.

orait orait!!

tengok vidio nih (tutup dulu piano kat tepi tu.) vidio ni gile sikit memule. tapi siries sedap.


sedapp.. aku tak penah dengar diorang live. at least lagu ni.

diorang ni sebenarnya senior aku kat hira' dulu. bro yg solo tu naqib aku. byk jugak benda2 pasal nasyid ni aku belaja dari dia.
selalunya yang menyerlah kat dalam ar-raid ni adelah muawwiz. mamat ni yg ensem2, gelap2 kat ujuuung penjuru kanan baawah blog. ade kan kan.

jangan risau. dia dah kawin taun lepas. -..-

diorang penah laa menang pertandingan. tapi tak byk rasanya. sebab diorang ni jarang sgt nak dgr masuk pertandingan. tp kalau masuk, selalunya menanglah. sapa yg obses nasyid indie, tak penah dgr ar-raid, malulah.

mungkin jugak korang penah dengar Muadz? yg nyanyi hadis tu? ha, tu abg muadz. diorang tu satu kuarge suara sedap. gila bhai~

kalau tak silap aku semua diorang ni student mesir (dah rakam pun kat mesir kan)

ok. aku perkenalkan depa naa.

yg pertama, syed isra'. wanita2 yang hidup sezaman dengan dia hampir ramai yang macam, ohh~~ dengan dia. muka hensem, merah2 ala2 arab gitu, suara sedap, pandai. korang nak apa lagi? baik? baik yarabi... tahu tak dia dapat straight A tapi nak jugak ambik syariah? bukanlah nak kata sapa yg dpt straight a tak patut ambik syariah tapi nak kata tekad dia tu... so just klik kat nama dia utk ke blog beliau ye. dia ni suka tgkap gambar pulak skang. aku tak tau sejak bila la bri ni tuka hobi. tapi dia still tak tinggal nasyid kot. oh ya, dia takde dlm vidio kat atas tuh.

yg kedua, muawwiz. dia ni kepala ar-raid kot. kalau korang tgk kat youtube pun, byk video ar-raid pun ikut channel dia. n sore die memang gila amazing. sapa yg suka melalak memang mengimpikan suara dia nih.

yg ketiga, fuad jamil. orang kata muka kitorang sama. aku tak tahulah itu kutuk ke puji. haha. tapi aku bangga kot, yelah, muka naqib tu.. dia ni selalunya bass, tapi kalau lagu tu, dia solo. suara dia develop ye adik2, bukan bakat. maknanya kat sini nak kata, latihan lebih penting daripada bakat.

yg keempat, aiman. dia ni putih2 muka macam cina, badan jenis besar sikit. dia ni idea datang banyak!! dan suara dia pun sedap gak. siries.

yg kelima, akhimullah. dulu dia ni jenis nakal2. aku ingat lagi dia penah kena sound. haha. kelako lak. dia yang kena sound, aku yang kecut perut. dia stedi je. tapi siries laa wei dia ni baik gila sekang. semua baik. huhu.

..dan mungkin ada lagi kot selain diorang nih. aku pun tak pasti. tapi taim zaman sekolah, aku nampak diorang ni jer. ahah! haidar. suara dia sedap. baik. ramah. sopan santun. meemang calon suami korang.

diorang ni spesel gila woi. ada satu cerita dongeng di mana maher zain datang ke mesir lalu diorang menyanyi bersama maher zain. gilalah. maher zain ajak diorang jadik bekap singer. hina? pala hotak hangpa. bangga la. tu penghormatan tau. diorang artis2 ni kenal kat fesbuk kot. huhu.

aku tak tahulah kalau antara diorang ni ada yang amik medic ke tak. tapi yg pasti diorang ni memang terkenal laa kat mesir ni. kat mesia dulu femes gak, dalam kalangan budak2 isma. sebab diorang selalu buat persembahan. sedap wei tak tipu...

yup. diorang ni student. nyanyi just suke2 je kot. aku kenal diorang kejap je. lama dah tak jumpa. last jumpa pun masa kat jeddah, masa kumpul suma budak mesir kat jeddah tu. tersermpak la kadang2.
tapi nak kata, diorang ni memang sedap. siries black weh. tak pecaya korang search la kat youtube.

ha, kalau korang tak pecaya hikayat dongeng tadi, gi fanpage diorang kat fesbuk,

http://www.facebook.com/nasyid.ArRaid

ada gambar dengan maher zain kan? hambik kau. aku pun terkejut gak.

so, itu jelah. cariklah lagi kat youtube.
tengs sebab sudi baca sampai habis.

wassalam =)

8 comments:

Norashikin Abdullah said...

go go abrar go...mmg ekin baca sampai habis, x tnggal satu word..tahu abrar tgh smgat bercerta pasal ni, jelas trgembar dr penulisan

Norashikin Abdullah said...

ekin tgh mgdonlod vid diorang..u tube lmbap

MUJA said...

sedap! :D

nemesis3891 said...

tahu xpe. sapa tak bangga kalau ada senior cam diorang kan? haha

zagazig kena jemput diorang buat show sekali ni.

atau ayat yg lagi sesuai, lagi sekali.

nemesis3891 said...

i got it wrong. muawwiz tu adik die

alief_kaizer said...

gelombang seni suara kian trasa di mesir..hha

haha layan ngn penguin dan kure2...
nak jugak!

MUJA said...

Abrar, syed isra' tu kazen syed muadz :)

nemesis3891 said...

oh.. haah. lupa lak ko kenal die.