Pages

Dec 28, 2010

mahattah mahattah!!!

salam satu agama.


entri lepas2 ni banyak respon. menariknye cerita orang datang sini. walaupun ada yang pakai ejen, tapi bukan calang2 orangnya. aku rasa nak buat novel je. hehe. takpe, insyaAllah aku buat kalau berkelapangan.


aku tak tahu di universiti lain, tapi uni aku, bila bukak buku anatomy, general embryology, banyak ayat2 quran yang berkaitan dengan apa yg kita belajar. sememangnya HOD of anatomy kami bukan calang2 orang. memiliki paras rupa ala2 mahatma gandhi, dia sangat suka mengaitkan semua tu dengan quran. sebab tu aku selalu rasa macam hebatnya tuhan bila belajar anat.

tapi sekarang bukan anat je, tapi semua. ye, semua. nerve, CVS, histo dan sebagainye. bes siut. cume yelah, susah la sikit. hehe.

medic. aku belajar medic ke? apa jadik lepas belajar ni? jadik doktor?

aku rasa lain. aku rasa belajar badan aku sendiri. korang tau tak badan kita ni complicated gila? lawak gila kalau kata semua ni terjadi sendiri. pasti ada seniman yang sangat hebat yang menciptakan.
Dialah Allah maha Kuasa.

aku jadi seronok bukan sebab aku boleh tahu disease atau ape2 disorder yang berlaku pastu boleh sembuhkan, tak, aku rasa hebat gila siut ciptaan tuhan. semua bersebab semua ada puncanya. gila hebat!

say what? Subhanallah....=)

ada sebahagian kawan sy nak datang ke sini, tapi tak dapat. jangan. jangan mengeluh. jangan sedih. semuanya ketentuan tuhan. ada tempat yang lagi baik untuk kamu semua. ilmu tuhan tu kan di mana2...=)


sebenarnya dah lupa nak tulis ape. maka mengarut je banyak. hehe.

sini nak kongsi satu benda. tau myosthenia gravis? penyakit yang biasa kena kat pompuan, instead of laki. lecturer aku kata kita boleh check dengan suruh dia kelip mata laju2, nanti dia akan kelip lambat2 sebab dah lenguh. susah nak bukak kelopak mata.

hah. patut la hereditary disease yg selalu kena kat pompuan... sebab lelaki ada waktu2 tertentu je kena...

contohnye waktu belajat thorax.. mata rasa lenguh je nak kelip2... lama2.. kawan sebelah tu dah berdengkur.. haha..

takdelah. tu aku je kot. haha bosannye entri ni.

jujur, aku tak tau aku akan jadi doktor ke tak lepas amik medic ni, tapi I do enjoy belaja medic, walaupun kadang2 saturated otak aku dengan ilmu2 ni. maklumlah, lecturer sume stok yang hebat2. pakar itu, pakar ini. gila dasat. neurologist ajar physio. tak ke ganas lecturer kau? haha.


oh, did I mentioned before, ais krim mesir sangat lazat? ohh aku cinta ais krim!!! mahattah mahattah!!!

wassalam.

7 comments:

MUJA said...

1st. yeah, studying medicine sangat exciting! though it have a lot of informations to remember. ehehe

2nd. nasib baik ada kena mengena ngan tajuk. haha

MUJA said...

1st. yeah, studying medicine sangat exciting! though it have a lot of informations to remember. ehehe

2nd. nasib baik ada kena mengena ngan tajuk. haha

nemesis3891 said...

muja, kau sangat teruja nak bagi mesej dalam komen ko sampai kat aku, sampai ko pos due kali! haha.. ye ye aku paham...

ape kene ngene nak tajuk? ais krim mahattah? bijak, bijak.... hehehe

kembar tak serupa said...

myosthenia gravis??
myasthenia gravis n myosthenia gravis pykit yg sama kan??

pykit byk kat pmpuan??
nape aku tak tau... huu

mknenye pmpuan byk autoimmune la ye...

ptutpun cepat je aku ngntuk kalo pgg buku..(alasan mls blajr)

nemesis3891 said...

dib eh? haha same la kot. sori la buku department aku mmg cincai je. salah2 eja tu biaselah..huhu..

hereditary yg selalunye kat pompuan. selalunye. ade je kat laki. huhu.

Norashikin Abdullah said...

a,aa tuh pnyakit ktrunan..ekin pun blaja..eh mmg la kan...haha

aiskrim n asir mmg la..mesir mmg sdap..kalo kat sini...diorang sngkatkn jd..hatta hatta

nemesis3891 said...

kalo kat sini, haatttoah hattoah...!!!